Jaettu ilo on moninkertainen ilo
Molemmat haastattelut olivat antoisia ja loivat
pohjaa tuleville yhteistöille. Riikan kanssa pääsimmekin jo yhdessä nokkosen äärelle, kun järjestin Arkkitehtuuri- ja ympäristökulttuurikoulu Lastun kanssa nokkoskuitukurssin Lastun idyllisessä pihapiirissä.
En ehtinyt mainostella kurssia, kun sana jo kiiri kiinnostuneille ja kymmenen innokasta ilmoittautunutta oli koossa.
Kuten olin jo aiemmin kuullut, lukenut ja kokenut, on nokkosten parasta keruuajankohtaa vain kokeiltava kesän ja syksyn mittaan ja etsittävä itselle sopivin työstämistapa. Kuitujen irtoamiseen ja käsittelyn työläyteen vaikuttavat niin kasvupaikan olosuhteet, ajankohta, kuivatus, liotus tai liottamatta jättäminen sekä kaikki muut mahdolliset ja mahdottomat seikat!
Kurssipäivänä kuorimme, puhdistimme, karstasimme ja kokeilimme kehruuta syksyn nokkosista, ja innostus vain kasvoi. Riikan (Nokkonen kehruukasvina, Riikka Platonova 2018) kirja toimii oivana ensiapuna, jos innostuit!





Kommentit
Lähetä kommentti