torstai 16. tammikuuta 2014

Infoa Mirka PukineestaOlen jo parin vuosikymmenen ajan hyödyntänyt kierrätys- ja poistotekstiiliä tuotteissani. Ikuisina inspiraationlähteinä toimivat menneiden vuosikymmenten tyylit ja tunnelmat, värit ja maisemat.

Sinnikäs kehitystyö (mm. paikallisen Tekstiilikierrättäjät ry:n perustaminen) mahdollistaa nyt yhä paremmin myös kotitalouksien sekä tekstiiliteollisuuden ylijäämien hyödyntämisen.

Tämä näkyy raikkaina uutuuksina Mirka Pukineen valikoimassa: paloista kootut kankaat ja farkun monipuolinen hyödyntäminen ovat Mirka Pukinetta parhaimmillaan!

Nämä symbolit tuotteiden yhteydessä kertovat raaka-ainestamme:Kotitalouksien poistot
-    Kuluttajilta käytöstä kiertoon päätyneet vaatteet ja kodintekstiilit joiden keräystä ja lajittelua tekee mm. Tekstiilikierrättäjät ry.

Tehtaiden ylijäämät
-    Leikkuujäte, pakanloput ja muuten käyttämättä jääneet materiaalit vaatetustehtailta ja ompelimoilta.

Uniikit aarteet
-    Kauneimpia harvinaisuuksia joita yleensä riittää vain 1-2 tuotteeseen. Yleensä kirpputorilöytöjä ja ostoja asiakkailta. Usein mm. 50-70-lukujen painokankaita sekä vinttien vintagea.

Uudet materiaalit
-    Joskus saatavuuden ja laadun takaamiseksi tuotteissa käytetään myös täysin uutta materiaalia, esim. vetoketjut ja tikkitakin vanutäyte.
 

Mirka Pukineen tavoitteena on suunnitella aikaa kestävää jälkeä. Jos vaate on hyvin suunniteltu ja laadukkaista materiaaleista valmistettu, voi sen kaivaa kaapista esiin vuodesta toiseen ja asustaa aikaan sopivaksi.


Klassikkomallistomme koostuu juuri näistä vaatteista. Mm.taskumekkoa löytyy kesään ja talveen sopivana versiona ja eritavoin asustettuna voi samaa vaatetta käyttää niin mekkona kuin tunikanakin. Poimimme kestosuosikkeja myös uusiin mallistoihimme materiaalien ja kysynnän mukaan.

Osa tuotteista on uniikkeja: kun yhdestä kankaasta syntyy vain yksi mekko, on se taatusti ainutlaatuinen omistajalleen!

Kaikki Mirka Pukineen suunnittelu ja valmistus tapahtuu Suomessa. Näin valmistusvaiheen kuljetusmatkat ovat lyhyitä ja samalla työllistämme paikallisia tekijöitä. Ihmisläheinen ja ekologinen tuotanto on meille tärkeä asia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti